Photos

LOTUS VIETNAM’S NATIONAL FLOWER

QUỐC HOA VIỆT NAM

 

quoc hoa

LOTUS VIETNAM’S NATIONAL FLOWER

Lotus flower has been regarded as Vietnam’s national flower. Lotus symbolizes the beauty, commitment, health, honor and knowledge. Lotus flowers grow from the muddy pond but their seed grow toward the direction of the sun light, which represent the purity of spirit. Lotus is said to be the symbol of summer as it often blossoms in summer time when there is a lot of bright sunlight. At night the flower closes and sinks underwater, at dawn it rises and opens again.

Lotus flowers are beautiful in both appearance and smell. The color of lotus flowers usually are pink, red, white, blue and purple, each color has different meaning but they all have pleasant smell and people simply love them at first sight.

Different part of lotus can be used for different purpose: the flowers are used for praying; the seeds are used for making lotus tea and medicine while the green leaves are used to wrap chicken rice- a very delicious dish. If you visit Viet Nam next time, remember to pay a visit to the lotus pond and you will definitely be amazed by its beauty.

By Sydney Language Solutions

HOA SEN QUỐC HOA CỦA VIỆT NAM 

Hoa sen đã được coi là quốc hoa của Việt Nam. Hoa sen tượng trưng cho vẻ đẹp, cam kết, sức khỏe, danh dự và kiến thức. Hoa sen mọc từ ao bùn nhưng hạt giống của họ phát triển theo hướng của ánh sáng mặt trời, mà đại diện cho sự tinh khiết của tinh thần. Hoa sen được cho là biểu tượng của mùa hè vì nó thường nở vào mùa hè khi có nhiều ánh sáng mặt trời. Vào ban đêm, hoa đóng cửa và chìm dưới nước, vào lúc bình minh nó tăng lên và mở ra một lần nữa.

Hoa sen đẹp cả về cánh hoa và hương vị. Các màu sắc của hoa sen thường có màu hồng, đỏ, trắng, xanh dương và tím, mỗi màu sắc có ý nghĩa khác nhau nhưng tất cả đều có mùi dễ chịu và mọi người chỉ đơn giản là yêu họ ngay từ cái nhìn đầu tiên.

Phần khác nhau của hoa sen có thể được sử dụng cho mục đích khác nhau: những bông hoa được sử dụng để cầu nguyện; những hạt giống được sử dụng để làm trà sen và y học trong khi những chiếc lá màu xanh lá cây được sử dụng để bọc gà trồng lúa một món ăn rất ngon. Nếu bạn đến thăm Việt Nam trong thời gian tới, hãy nhớ đến thăm ao sen và bạn chắc chắn sẽ ngạc nhiên bởi vẻ đẹp của nó.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Photos, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Comments

comments

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment